1 Frangipani Plumeria i Hvid med rod 35 cm. inkl. ca. 2 ugers leveringstid.

100,00 DKK

Plumeria er en slægt af dækfrøede planter. Den indeholder 7-8 arter

Her er en helt speciel blomst – Plumeria / Frangipani Utrolige smukke blomster i fantastiske farver. Blomsten er rent faktisk den “ægte” Hawaii blomst – den som bruges til de kendte blomsterkranse. Nogle steder i østen betragtes blomsterne som hellige.
Billederne er vejledende, Plumeria er fotoreaktive, dvs. jo mere sol de får jo kraftigere bliver farverne og jo mere intens dufter de.

Plante , Plumeria (Frangipani)

Plumeria er også kendt som Frangipani og er faktisk små træer, der er hjemmehørende i tropiske områder. Blomsterne af disse smukke planter bruges blandt andet til at lave traditionelle hawaiiske leis.

Selvom du ikke behøver at bo i troperne for at dyrke plumeria i hjemmet, skal du være opmærksom på dens voksende krav på forhånd.

De har også brug for mindst seks timers fuld sol. Mens planterne er temmelig tolerante overfor både salt og blæsende forhold, er de ikke tolerante over for kulde og skal beskyttes.

Derfor skal de dyrkes i potter i koldere regioner. I områder, der kan være varme det meste af tiden, men stadig temmelig tilbøjelige til kolde vintre, kan planten graves op og overvintres indendørs.

OBS! Alle dele af denne busk giver mildt giftige alkaloider, som kan påvirke dem med følsom hud. RØR IKKE eller SPIS blomster eller andre dele af denne busk, da de kan forårsage hudirritation eller milde mavesmerter og kramper hos nogle mennesker.

FOR YDERLIGERE TIPS OG INFO OMKRING PLUMERIA PRØV www.junglejacksplumeria.com

14 på lager (kan bestilles som restordre)

Kategorier: ,

Beskrivelse

Bestil 3 pakker og få den 4 gratis med.

Put lidt C vitamin i vandet.

De er klar til at blive plantet når du modtager den.

Sørg for Plumeria grus eller bland selv. Groft grus/småsten og muld, godt drænet og et varmet sted.

Tilsæt C vitamin t dråbe ri vandet du vande med, dette fremmer roddannelse.

Frangipani plantes meget som pryd­plante i troperne, i østen især ved de buddhistiske templer, og blomsterne anvendes som offergaver. Det »dan­ske« navn frangipani er oprindelig nav­net på en jasmin-parfume, opkaldt efter dens italienske opfinder.

 

Frangipani danner oftest en stor, bred busk med kraftige grene. Barken er først rødbrun, men bliver senere grå­lig. Den er tyk og ret blød og indehol­der en hvid mælkesaft, som menes at være giftig.

 

De spredt siddende blade er kortstilkede, mørkegrønne, blanke og helrandede. De kan blive indtil ca. 40 cm lange og 10-12 cm brede, natur­ligvis dog kun i troperne.

 

Blomsterne sidder i store kvaste. Kronrøret kan blive ca. 5 cm langt og den enkelte blomst 2-3 cm i diameter. Gul er den almindeligste farve, men der findes planter med hvide eller røde blomster.

Blomsterne har en behagelig duft; et udtræk af dem anvendes som smagsstof til kager af Sydens sukkerba­gere.

Frugterne er lange, hårde bælge. Fran­gipani formeres let ved både frø og stiklinger.

Pleje: Her i landet kan planten dyrkes i huset/Drivhuset eller som baljeplante, men den tåler ikke frost.

I vintertiden skal den holdes tørt.

 

Hawaii Blomst (Plumeria)

(Plumeria rubra L.)

 

PAS PÅ!

Plumeria hører til de “hundegiftige” vækster og mælkesaften er giftig. Ved tilbageskæring af planten pas da på, at børn og dyr ikke kommer nær de afskårne dele eller planten indtil afskæringssåret er tørret op.

 

Værd at vide:

Plumeria regnes til de smukkeste tropiske prydplanter. Denne sommergrønne busk henholdsvis lille træ udvikler meget tykke og sukkulentagtige skud. De store, stærkt duftende og næsten voksagtige blomster sidder sammen i en kvastagtig form. Blomsterne indgår også i vore dage i fremstillingen af parfume. Hos buddhister og hinduister er Plumeriaen hellig og symbol på udødelighed.

 

Oprindelse:

Plumeria arterne omfatter ca. 8 sorter der findes i Caribien, Vestindien og det nordlige Sydamerika.

 

Formering:

Såning / spiring af frøene er muligt hele året indendørs. Frøene lægges i blød i rumvarmt vand i 1 til 2 dage. Frøene sættes ned i fugtig såjord med den tykke del nederst og i en dybde så den tykke ende netop er dækket. Vingen skal være over jordoverflade. Såbakken stilles ved en jævn varme på mellem 22° til 25° C. Såjorden holdes jævnt fugtig, men ikke våd. Frøene spirer ret hurtigere.

 

Placering / lys:

Planten dyrkes nemt i potter eller krukker her hos os og den elsker en varme og solrig placering. Selv i den brændende middagssol behøver den ingen skygge.

 

Gødning, vanding og pleje:

Det er meget vigtigt med en påpasselighed omkring vanding af planten. Først vandes den kraftigt. Før næste vanding skal jorden først tørre op. For at opnå en smuk og fuld blomstring skal der fra november til april kun vandes ganske lidt (hvilepause og løvfald). Fra april til september tildeles der hver 14. dag krukkeplantegødning. Det lønner sig at beskære hovedskuddet, hvorved planten vil udvikle en krone. Den ønskede højde kan man dermed selv bestemme.

 

Overvintring:

Temperaturen bør om vinteren ikke falde til under 10° C og placeringen skal være lys. Den ideelle placering er i en vinterhave eller et tempereret væksthus.

 

Vigtige dyrkningstips:

Brug ved såning ubetinget såjord eller kokosfibre da disse typer har en god luftgennemgang og har lavt eller intet indhold af næringsstoffer. Det valgte voksemedie skal holdes jævnt fugtigt under spiringen (ikke vådt). Dæk spiringskassen med lysgennemtrængeligt folie eller glas. For at undgå skimmel på dyrkningsmediet skal der hver 3. dag ske en kort udluftning ved fjernelse af spiringskassens folie- eller glasoverdækning. I de første 6 uger efter spiringen skal direkte sol begrænses. 5 – 8 uger efter spiring kan frøplanten forsigtigt prikles (omplantes). Pas på de nye rødder derved ikke beskadiges.