10 Thevitia Purvenia Frø inkl. levering. Flot lille Busk. Må ikke spises.

84,00 kr.

 

Thevetia peruviana er en lægeplante, der anvendes til behandling af ydre sår, inficerede områder, ringorme, tumorer osv. i den traditionelle medicin.

Du bestiller 10 friske frø fra Thevetia Peruviana / Cascabela Thevetia / Lucky Nut / Yellow Oleander Tree

Et smukt dekorativt træ med lyse gule blomster

Frøene er netop høstet i sommeren 2022

Cascabela Thevetia også kendt som Thevetia peruviana er et træ/busk, der er hjemmehørende i det centrale og sydlige Mexico og Mellemamerika og dyrkes bredt som prydplante. Det er en slægtning til Nerium Oleander, hvilket giver den et almindeligt navn gul oleander, og kaldes også lykkenød i Vestindien.

Cacabela Thevetia er en stedsegrøn tropisk busk eller lille træ. Dens blade er pilelignende, lineær-lancetformede og skinnende grønne i farven. De er dækket af voksagtig belægning for at reducere vandtab (typisk for oleandere). Dens stilk er grøn og bliver sølv/grå, efterhånden som den ældes.

Blomstrer fra sommer til efterår.

Cascabela Thevetia dyrkes som en prydplante og plantes som en stor blomstrende busk eller et lille prydtræ i haver og parker i tempererede klimaer. I frostudsatte områder skal den ind i vinterhalvåret  i et drivhus eller som stueplante. Den tåler al jord og er tørketolerant.

 

19 på lager (kan bestilles som restordre)

Beskrivelse

Planten er meget udbredt i folkemedicin i Central- og Sydamerika.

Det dyrkes nogle gange til medicinsk brug og sælges på lokale markeder; den dyrkes også ofte som en prydplante og hæk, da den er værdsat for sine flotte blomster og blade.
Alle dele af planten producerer en latex, som er meget giftig; kernerne er de mest giftige.

Træet og barken kan bruges som fiskegift.