40 Frø af Papaya inkl gratis levering. Afrikansk Art. Ikke manipuleret.

79,00 DKK

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 0000122587-1 Kategori:

Beskrivelse

Papaya er en ikonisk tropisk frugt, der kommer fra Carica papaya-planten. Papaya træer kan typisk blive ret store, nogle gange over tredive fod høje. Hvad angår tropiske frugttræer, tror jeg, at papaya er den nemmeste og mest givende for begyndere at dyrke.

Det skyldes, at de spirer hurtigt og bliver ekstremt høje på få år. De er ikke ægte træer, men de betragtes faktisk som urter. Papaya er særligt hurtigtvoksende sammenlignet med de fleste flerårige frugttræer og kan høstes på så lidt som tre år.

Papaya har mange frø i sig, så en papaya er nok til at få gang i en anstændig størrelse plantage. Selvfølgelig vil de fleste avlere ikke have (eller have plads) til så mange papaya, heldigvis forbliver frøene levedygtige i mindst et par år, så du ikke behøver at dyrke dem alle på én gang.

Når du samler frø fra en Papayafrugt, vil du bemærke gelélignende kapsler, der omgiver hvert frø. For i høj grad at forbedre spiringshastigheder, opbevaringstid og sygdomsresistens bør du fjerne hvert frø fra den omgivende gel (aril).

Papaya er ganske vist ret svære at dyrke i ikke-tropiske klimaer, men det er muligt. Selv let frost kan fuldstændig dræbe et Papayatræ.

Som med de fleste frugtfrø tager spiringen et stykke tid (op til en måned eller mere).

Der er flere måder at spire Papayafrøene på, jeg anbefaler at så dem direkte i jorden. Hvis du er bekymret for spiringshastigheden, så prøv at putte dine frø i en varm kop vand i en dag.

Frø, der flyder op til overfladen, spirer ikke, så tag dem op og smid dem væk.

 

Som med alle mine frø er en veldrænet jord er afgørende for dyrkning af papaya, gå efter en potteblanding eller lav din egen. Jord, der ikke dræner godt, kan forårsage rodråd, der nemt vil dræbe selv en fuldt udvokset papaya.

 

Du skal ikke bekymre dig om at befrugte dine papaya, de får ikke brug for det, før de er mindst 6 måneder – 1 år gamle. Gødning bør tilføres ofte, men ikke for ofte, gå også efter en høj nitrogengødning.

Da den er så hurtigtvoksende en plante, kræver den en konstant tilførsel af næringsstoffer, derfor gøder jeg mine hver måned.

På samme måde som et banantræ, kan Papayatræet dyrkes igen efter høst. Dette gøres ved at skære stammen betydeligt ned, helt ned til 40 cm. Når dette er gjort, vil udløbere begynde at vokse fra siderne af stammen. Kun den kraftigste udløber skal efterlades til at vokse, skær resten af.