6 Oisternuts (Telfairia pedata) inkl. levering.

84,00 kr.

 

Bland flere poser og få store rabatter!!! 3 Poser blandet koster: 125,00 kr, 5 poser blandet 150,00 kr. 10 Poser 250,00 kr. o.s.v.

BRUG RABATKODEN  “3POSER” (97 KR) “5POSER”(220 KR) ELLER “10POSER” (490 KR)

 

 

Telfairia pedata er hjemmehørende i Tanzania (inklusive Zanzibar-øgruppen) og det nordlige Mozambique.

 

Den dyrkes også som afgrødeplante i Angola, Etiopien, Kenya, Madagaskar, Malawi, Mauritius, Mozambique, Nigeria, Rwanda, Sydafrika, Uganda og Zambia.

I Tanzania vokser afgrøden både på lavlandets kystområder såvel som højlandsområderne i landets nordlige korridor, der almindeligvis findes på skråningerne af Meru- og Kilimanjaro-bjergene.

Frugterne af Telfairia pedata er spiselige, men hovedværdien findes i frøene (eller “nødderne”) og frøens olie.

De smagfulde frø tilberedes på forskellige kulinariske måder (kogt, ristet, syltet osv.), men kan også spises rå og gives til ammende mødre for at lette mælkeproduktionen.

Den alsidige, mildt søde olie fra frøene (som ‘østers-nøddeolie’ eller ‘koémé de Zanzibar’) bruges i madlavning, kosmetik, sæbe og stearinlys fremstilling og som mave- og gigtmedicin.

Chaga-befolkningen i Tanzania mener, at det er gavnligt at give en saft lavet af frøene til kvinder, der lige har født.

Det er almindeligt kendt som Makungu i Pare-bjergene, hvor Pare-folk spiser dem friske og nogle gange stegte eller sammen med anden mad.

Ikke på lager

Beskrivelse

Østersnøden, Telfairia pedata, en slyngplante der vokser på høje træer, er kun hjemmehørende i Tanzania og Uganda.

Dens nødder værdsættes af den lokale befolkning hovedsageligt på grund af deres laktogene egenskaber.

På trods af dens ernæringsmæssige, økonomiske og miljømæssige fordele og dens lave forvaltningskrav ved man ikke meget om, hvorfor denne art næsten er forsvundet fra lokale markeder og landbrugsområder.

Vi konkluderer, at undersøgelser af østersnøddeproduktion er sjælden på trods af dets potentiale til at bidrage til fødevaresikkerhed, miljøbevarelse og kommercialisering.

Fremtiden for østersnøddeproduktion afhænger af landbrugs-, natur- og ernæringseksperters indsats for at udføre forskningssamarbejde og opsøgende programmer om denne underudnyttede afgrøde for at diversificere levebrødet for Tanzanias småbønder.

 

Jeg hjælper gerne. Alle er samlet i min have og jeg gror dem alle selv.
Levering er gratis.
Spirer ingen kan man få nye tilsendt.