6 Juju Raffia Nut Frø inkl. GLS. Genial til Bonsai.

139,00 kr.

Juju Raffia Nut refererer til frugten produceret af Raphia taedigera, en palmeart, der er hjemmehørende i tropiske områder i Afrika, herunder Madagaskar. Her er nogle interessante fakta om det:

1. Raffia Palmer:
– Raffia palmer tilhører slægten **Raphia**. Det madagaskiske navn “rafia” er afledt af “fia”, som betyder “at presse juice.”
– Der er omkring tyve arter af raffiapalmer, hvoraf én art også forekommer i Central- og Sydamerika.
– Disse palmer er bemærkelsesværdige for deres sammensatte, finnede blade, som er de længste i planteriget. Blade kan nå op til 25 meter i længden!
– Raffia palmer er monokarpiske, hvilket betyder, at de blomstrer én gang og så dagen efter frøene modnes. Nogle arter har individuelle stængler, der dør efter frugtsætning, men har et rodsystem, der forbliver i live og producerer nye stængler.

2. Raffia Fiber:
Raffia palmeblade bruges til at producere raffia fibre. Disse fibre er taget fra den epidermale membran på undersiden af ​​bladene.
– Efter fjernelse af membranen rulles fibrene sammen for øget styrke og tørres derefter.
– Raffia-fibre har forskellige anvendelser, herunder fremstilling af sejlgarn, reb, havebånd og tekstiler. De kan farves og væves til dekorative måtter, kurve, dækkeservietter, hatte og sko.

3. Raffia Vin:
– Saften fra raffiapalmen kan gæres til raffiavin.
– Traditionelt opsamles saften ved at skære i toppen og et stort græskar nedenunder for at opsamle den mælkehvide væske.
– I modsætning til oliepalmer dræber denne proces træet. Raffia-vin har en tendens til at være sødere end palmeolie.

4. Anden anvendelse:
– I lokalt byggeri bruges raffiafibre til reb, pinde, bærebjælker og tagbeklædninger.
– Folk i nogle kulturer bruger raffia palmeblade som fiskestænger. Den tørrede pæl bliver meget let, og en krog fastgøres til en line, hvilket skaber en simpel fiskestang¹.

Hvis du er interesseret i Juju hat ved hjælp af raffia, kan du måske finde denne video nyttig! 🌴

 

 

Ikke på lager