60 Grønne og friske Kardemomme frø inkl. Levering. Dyrk denne stærke Afrikanske art.

79,00 kr.

(Elettaria cardamomum)

Værd at vide:

Den eksotiske Kardemomme plante regnes til Ingefær væksterne og hører tillige med Safran og Vanilje til de dyreste krydderier i verden.

I naturen når den sivagtige plante en højde på 3 meter. Hos os bliver den ved dyrkning i krukke eller potte op til ca. 1 meter høj.

Der handles med frugterne for at få fat i krydderiet. De indeholder 10 til 20 frø som bærer aromastoffet.

Anvendelse:
Krydderiet Kardemomme virker befordrende på fordøjelsen og regulerer kredsløbet. Den sødlige, men dog let skarpe smag er en bestandel af mange krydderiblandinger som Karry og Masala. Hos os i Europa kendes den hovedsageligt som krydderitilsætning til honningkage. I de arabiske lande bliver kaffen krydret med kardemomme. Inderne giver deres Chai-te aroma med kardemomme. Kardemomme er også et fremragende krydderi til kødretter og andesteg.

Oprindelse:
Kardemomme planten stammer fra Indien, Thailand og Mellemamerika.

Formering:
Såning / spiring af frøene er muligt hele året indendørs. Lad frøene ligge i blød natten over i rumvarmt vand. Efterfølgende fordeles frøene på fugtig såjord eller krydderurtejord. Frøene dækkes med et tyndt lag jord. Såjorden holdes jævnt fugtig og såbakken stilles varmt ved 22º til 25º C. De første spirer viser sig efter 10 til 14 dage.

Placering / lys:
Vælg helst en halvskygget placering, idet fuld sol vil brænde bladene.

Gødning, vanding og pleje:
Kardemomme elsker en jævn varme og et fugtigt klima. Ideelle placeringer er vinterhaven, vindueskarm i køkkenet eller et lille væksthus. Vandes regelmæssigt og jævnlig overbrusning med en forstøver.

Overvintring:
Tilstrækkeligt lys og høj luftfugtighed hjælper planten igennem vinteren. Overbrus bladen af og til med en forstøver. Der vandes sparsom en gang om ugen. Fra marts øges vandingen igen.

Vigtige dyrkningstips:
De tropiske forhold kan vi normalt ikke efterligne her hos os. På trods af det er såning/formering let, hvis der tages hensyn til den grundlæggende dyrknings-/pasningsvejledning:

  • Hverken alm. havejord eller alm. potteplantejord egner sig til kulturen. Miks derfor selv krydderurternes voksemedie af henholdsvis 1/3 krukkeplantejord, lerholdig havejord og sand. En sådan blanding kan normalt også fås i faghandlen.
  • Alle krydderurter har behov for et godt dræn tillige med der skal være hul i bunden af potten for at undgå, at rødderne rådner eller får skimmel.
  • Vand regelmæssigt, men jorden må ikke holdes våd. Der skal holdes god afstand mellem de enkelte planter så de får en ensartet mængde lys og/eller sol. Planterne lider, hvis jorden er for tør, for våd eller der er lysmangel.
  • Krydderurter, der skal vokse videre indendørs, bryder sig ikke om en tør radiatorvarme. Det er for alle tropiske planter den rene stressfaktor. Ideelt er en placering i en lys vindueskarm i køkkenet, et køligt kældervindue eller i en trappeopgang.

 


11 på lager

Beskrivelse

Kardemommeplanten er en af ​​de dyreste og specielle smagsvariant i verden.

Dyrk din egen kardemommeplante.

Plant et par kardemommefrø indendørs. Lad dem udvikle sig nogle måneder.

Flyt planterne til et skyggefuldt sted i din have. Vand godt og du vil få rå kardemomme, som du kun kan samle og bruge til madlavning.

Sådan dyrker du kardemomme (krydderiernes dronning)
Fyld holdere med muldjord

Jorden bør være noget sandet.

Kardemomme (Elettaria cardamomum) er en flerårig tropisk plante, der har brug for meget specifikke betingelser for at vokse.

Kardemomme frø males og blandes i forskellige krydderier til forskellige retter.

For at gro kardemomme planter, skal du sørge for varme temperaturer og fugtighed.

Det ideelle sted at gro kardemomme er i et klimakontrolleret drivhus, men du kan også bruge et varmt, fugtigt badeværelse.

Vand kardemomsplanterne hver dag let, med varmt destilleret vand eller regnvand for at holde den fugtig hele tiden. Spray også gerne. Undgå temperatur ændringer.

Hits: 90