30 Frø Tephrosia vogelii. Meget sjælden. Inkl. Levering.

84,00 kr.

 

Bland flere poser og få store rabatter!!! 3 Poser blandet koster: 125,00 kr, 5 poser blandet 150,00 kr. 10 Poser 250,00 kr. o.s.v.

BRUG RABATKODEN  “3POSER” (97 KR) “5POSER”(220 KR) ELLER “10POSER” (490 KR)

25 på lager (kan bestilles som restordre)

Kategori:
Rabat ved merkøb

Beskrivelse

Almindeligt navn, Tephrosia vogelii
Blomstrende plante
Tephrosia vogelii er en blød, træagtig forgrenet urt eller lille træ med tæt løv, der bliver 0,5 – 4 meter høj.

Planten høstes fra naturen til lokal brug som medicin. Den dyrkes ofte som grøngødningsafgrøde og hækplante, mens bladene kan bruges som insekticid.

Planten er en ret rig kilde til insekticide forbindelser og blev på et tidspunkt overvejet til dyrkning til dette formål.

Med sine forskelligt farvede blomster er den velegnet som prydplante.

Planten indeholder rotenonoider og er traditionelt blevet brugt som fiskegift – rotenoider dræber eller bedøver fiskene, hvilket gør dem nemme at fange, men fiskene forbliver perfekt spiselige for pattedyr.

Rotenonoider er klassificeret af Verdenssundhedsorganisationen som moderat farlige.
De er mildt giftige for mennesker og andre pattedyr, men ekstremt giftige for mange insekter (deraf deres anvendelse som insekticid) og vandlevende organismer, herunder fisk.

 

Denne højere toksicitet hos fisk og insekter skyldes, at det lipofile rotenonoid let optages gennem gællerne eller luftrøret, men ikke så let gennem huden eller mave-tarmkanalen. Den laveste dødelige dosis for et barn er 143 mg/kg, men menneskelige dødsfald som følge af rotenonforgiftning er sjældne, fordi dets irriterende virkning forårsager opkastning. Forsætlig indtagelse af rotenon kan dog være dødelig.

Forbindelsen nedbrydes, når den udsættes for sollys og har normalt en aktivitet på seks dage i miljøet.
Botaniske referencer

Yderligere information