6 Vandrende Palmer (Socratea Exorrhiza)

100,00 kr.

20 på lager (kan bestilles som restordre)

Kategori:
Rabat ved merkøb

Beskrivelse

Højde 10-15 cm.

 

Socratea exorrhiza, almindeligvis kendt som “vandrepalmen” eller “cashapona”, har et ret spændende ry! 🌴🚶‍♂️

Her er den fascinerende historie: Nogle mener, at denne palme bogstaveligt talt kan gå rundt. Årsagen bag denne myte ligger i dets unikke rodsystem. I modsætning til de fleste træer med en enkelt stamme, deler den vandrepalme sig i mange mindre rødder et par meter fra jorden, hvilket giver det udseende af at have mange små ben. Når den vokser, producerer den nye rødder, der når mod jorden og ned i jorden, nogle gange i retning af mere sollys. Over tid skaber denne forskydning af rødder illusionen om, at træet har bevæget sig, om end i sneglefart.

Vandrepalmen går faktisk ikke. Biolog Gerardo Avalos, en ekspert i Socratea exorrhiza, gennemførte en detaljeret undersøgelse i 2005. Hans analyse afslørede, at i modsætning til populær tro, bevæger træets rødder sig ikke. Mens nogle rødder kan dø af, forbliver stammen selv solidt forankret på plads. Så, desværre, ingen rolige gåture gennem regnskoven for dette palmetræ! 🌿🙅‍♂️.

Alligevel er ideen om, at et træ “vandrer” på jagt efter sollys, en fængslende fortælling, selvom virkeligheden holder den rodfæstet. 🌞🌳

 

Yderligere information